Ny tætning holder tæt – og længe

Specialudviklet tætningssystem til langsomt roterende procesudstyr introduceres nu på det danske marked. Det er en holdbar løsning til gavn for produktiviteten.

Med introduktionen af amerikanske Cinch Seals får virksomheder med langsomtroterende procesudstyr en attraktiv mulighed for at benytte en mere holdbar tætningsløsning, der ikke giver lækage af materialer, sikrer en længere levetid på tætningen og resulterer i færre af de så kostbare produktionsstop. Det er HenTech Solution A/S i Greve, der har agenturet, og her har man store forventninger til nyheden.

“Alene inden for chokoladeindustrien står Cinch for over 800 installationer. Med navne som Nestlé og BASF på kundelisten har virksomhedens produkter for længst fået det blå stempel,” fortæller direktør i HenTech Solution A/S, Kim Henningsen. “Nu introducerer vi dem på det danske marked og søger dialog med alle, der håndterer for eksempel sukker, chokolade, kød, krydderier, gips, spildevand eller kulstøv.”

Virksomheder har hidtil været henvist til enten en læbetætning eller paksnor ved brug af langsomtroterende procesudstyr med lavt tryk samt pulver og granulater, løsninger som medfører stor slidtage.

“Det ændrer sig nu! Den nye type tætning har to kontaktflader og et kontrolleret slid mellem en teflonoverflade og tætningshuset. Hvad betyder det? Jo, det giver intet slid på akslen og en langt, langt mere effektiv tætning. Takket være den kontrollerede slitage, bliver der ikke nær så mange produktionsstop, og med et ‘split’ reparationskit bliver den løbende vedligeholdelse meget simpel,” fastslår Kim Henningsen.

Billeder fra chokolade producent før og efter installation af CinchSeal 

 

HenTech Solution A/S fører hele programmet fra Cinch Seals. Det omfatter bl.a. tætningssystemer, der er godkendt af USDA/FDA for brug i levnedsmiddelindustrien, som kan fungere ved tryk op til 4 bar og op til 260 °C. Ifølge Kim Henningsen er det skræddersyet til at supplere de øvrige produkter fra HenTech Solution A/S: “Som eksperter i tætninger og filtre er vi stolte over aftalen med Cinch Seals for Danmark. Det er en spændende teknologi, der kan give vores kunder klare fordele.”